Recomanació: “Nada” de Janne Teller

Un conte per a adolescents o una novel·la per adults?

Nada importa.
Hace mucho que lo sé.
Así que no merece la pena hacer nada.
Eso acabo de descubrirlo.

Així comença Nada, un llibre polèmic que, segons escriu la pròpia autora,  s’ha trobat amb una ferotge oposició al llarg del temps: al principi l’editor no el volia publicar, més tard, un cop publicat, va ser lectura prohibida a algunes escoles de Dinamarca, Noruega, França i Alemanya.
Actualment, i gràcies a una creixent acceptació per part dels lectors, s’ha convertit en lectura obligatòria a la majoria d’escoles dels països escandinaus.

El protagonista de la novel·la és Pierre Anthon, un jove que un dia va descobrir que la vida no té cap sentit. Cap. Per això, s’enfila dalt d’una prunera i mira la vida passar… mentre va cridant les raons per les quals la vida no té cap mena de sentit.
Aquest fet desconcerta tant els seus companys de classe que, per demostrar-li que les coses sí tenen sentit, es proposen crear una pila de coses amb significat, objectes que tenen un especial valor per a cadascun d’ells: “El montón de significado”.

Però el que comença com un acte innocent i solidari, s’acaba convertint en un malson que provoca el despertar de la part fosca que tots portem dins.
Ja no hi ha límits, tot és prou significatiu, tot val…

Com l’autora diu: “Vull que la gent faci les paus amb el Pierre Anthon que tots portem dins. El conte no té un final feliç, però nosaltres podem tenir-lo, si no temem a les qüestions importants de la vida. En comptes de tenir por de l’existència, cal considerar-la com un regal fantàstic “.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s