Novetats de l’Àrea de Col·lecció Local

Avui us presentem una petita selecció de novetats recentment incorporades a l’Àrea de Col·lecció Local:

Figuera i Abadal, Manel. El Baridà: 39 indrets llegendaris. La Seu d’Urgell: Salòria, 2012. Aquesta guia obre una porta a 39 indrets del Baridà que es poden conèixer gràcies al que se n’explica, al que se’n diu, a esdeveniments que hi han tingut lloc, a històries i mites que han estat fruit de la imaginació fins i tot de la creació literària d’algun escriptor.

Casanova, Eugeni. Els parlars del Pirineu: un viatge lingüístic per totes les valls del sud de la serralada. Lleida: Pagès, 2012. Als cims del Pirineu s’encastellen trets lingüístics que no perviuen enlloc més. Els estudiosos havien recorregut la serralada per descriure’n la flora, la fauna, l’arquitectura…, però ningú havia tractat els parlars de totes les valls com un continu.

Piferrer, Jordi. El pas dels Pirineus: les rutes d’evasió cap a Andorra i l’aventura de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer a la tardor de 1937. Lleida: Pagès, 2012. L’autor d’aquest llibre ha estat investigant, al llarg de deu anys, nombroses expedicions d’evasió a través dels Pirineus durant la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial. De totes les expedicions estudiades, n’ha elegit setze, que podem trobar en aquest llibre, de les quals onze són inèdites.

Sardà, Zeneida. Francesc Macià en la intimitat: el President vist per la seva filla Maria. Lleida: Pagès, 2012. El llibre reconstrueix, a través de la veu de la filla del President, les anècdotes familiars de la seva vida. La visió de la filla, tot i ser subjectiva, ens acosta als replecs més desconeguts d’un personatge fascinant de la història de Catalunya.

Cornudella Olivart, Joan. Juneda i els seus noms de lloc. Juneda: Fonoll, 2012. Darrere la toponímia s’hi amaga la vida d’un poble. Els límits del terme municipal de Juneda no responen únicament a una determinant geografia a cavall entre el reg i el secà, sinó que més aviat semblen el resultat d’unes circumstàncies de tipus històric. Tot això queda palès en aquest llibre, imprescindible per conèixer i entendre la història del poble de Juneda.

Trobareu aquestes i altres obres a l’expositor de novetats de l’Àrea de Col·lecció Local (2a planta).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s