Els usuaris recomanen!

Els lectors i lectores de la Biblioteca Pública de Lleida també ens volen recomanar aquelles lectures que més els han agradat. Us oferim la proposta feta per Rat Giménez sobre Victus, d’Albert Sánchez Piñol.

“A Victus dos exèrcits s’enfronten per aconseguir col·locar com a rei el seu candidat: el Duc d’Anjou, nét de Lluís XIV rei de França, i l’arxiduc Carles d’Àustria. El conflicte s’internacionalitza però el setge, la masacre i el desenllaç té lloc a la Barcelona de 1714.

L’opció de Sánchez Piñol és explicar-nos aquest fragment de la història des de baix, des de les trinxeres per un jove enginyer, Martí Zurivía, educat i format a França en l’art de edificar fortaleses sòlides i inexpugnables, però també instruït en les tècniques que facin possible el seu enderroc.

Ressalten figures històriques capitanejant ambdós bàndols com el duc Berwick i Antonio Villarroel. Al desenllaç –tot i conegut per molts- hi ha escenes de molta tendresa i emotivitat que trasllueixen la voluntat d’uns homes que no renuncien a res i ho donen tot fins a la mort.”

Rat Giménez.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s