La Biblioteca acull “Amb Veus de Dona”, una taula rodona per parlar de literatura i dol organitzada pel Servei de Suport al Dol de Ponent

El proper 30 d’octubre a les 19 h parlarem de dol i literatura.

Posar paraules a l’experiència tràgica de perdre un ésser estimat no és gens fàcil; tot i això, a Lleida tenim l’exemple de dones escriptores que han estat capaces de reflectir a la perfecció aquestes situacions de dol i pèrdua per compartir la seva experiència o coneixement amb els seus lectors.

Amb aquest acte, el Servei de Suport al Dol de Ponent té l’objectiu per una banda, de fer un reconeixement públic a la feina que han fet totes les escriptores que han abordat el tema del dol, des de Lleida i en llengua catalana. D’altra banda, l’acte és una oportunitat única per fer difusió del tema del dol en la societat en general, perquè les famílies puguin conèixer millor i entendre els processos d’elaboració del dol, així com dels recursos de què disposen per l’acompanyament davant la pèrdua d’un ésser estimat.

Les participants a la taula rodona seran Maria José Brito, autora dels llibres Amarga Lluvia, Aromas de una ausencia i Mientras camino; Toñy Castillo, responsable de l’Aula Hospitalària Dr. Antonio Cambrodí de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i autora de contes infantils; Maribel Alpiste, fundadora de l’Associació El petit da Vinci, que dóna suport i acompanyament als nens amb malalties i a les seves famílies i autora del llibre El Petit Davinci; i finalment, Joan Oriol Vinyes, coautor juntament amb d’altres mares, del conte La nostra estrella Carla. També hi participaran com a expertes en dol Devani Mata, responsable del Servei de Suport al Dol de Ponent i Anna Maria Agustí, vice presidenta de l’Associació dels Grups d’Acompanyament al Dol de Lleida i autora de llibres com ara El nen i la mort.

La taula rodona estarà moderada per la periodista, Mar Roldan qui durant l’acte plantejarà a les assistents qüestions relacionades amb la dificultat d’escriure sobre el dolor, els beneficis de l’escriptura terapèutica, el suport de les editorials envers aquest tema, per què escriure contes sobre la mort per a infants o sobre com pot ajudar la lectura a algú que ha perdut un ésser estimat.

El Servei de Suport al Dol de Ponent, és una entitat sense ànim de lucre dedicada a donar suport a famílies que viuen la pèrdua d’un ésser estimat, i a les persones professionals o no, que les acompanyen en el procés. Ofereix un espai de suport psico-social basat en el respecte, confiança i responsabilitat, sense vincles de caire religiós. Neix com a projecte assistencial per donar resposta a les necessitats d’una societat que ha d’afrontar una experiència de pèrdua i mort sovint silenciada, estigmatitzada o evitada. L’entitat té seu a Tàrrega i a l’Espai FeSalut de Lleida.

L’entrada és gratuïta però l’aforament és limitat a la capacitat de la sala. Es prega reservar plaça als telèfons 973501503 i 639610603 o per mail a info@serveidedolponent.org.

Us hi esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s