Dràcula al cinema

El 24 d’octubre es va estrenar Drácula, la leyenda jamás contada. En aquesta pel·lícula el director Gary Shore ens explica la història de Vlad Tapes o Vlad l’empalador, el píncep romanès en qui es va inspirar Bram Stoker per escriure la seva cèlebre novel·la Dràcula el l897.

Vlad Tapes (1431-1476) va ser el príncep Vlad III de Valaquia. Fill de Vlad “El diable”, d’aquí li ve el sobrenom de Draculea (drac= fill i ulea = diable). Va ser un gran defensor del cristianisme i la independència del seu país, i va luitar contra l’expansionisme otomà. Era considerat un home honrat i amb un fort sentit de la justícia i destacava per la seva valentia i bravesa. En canvi amb el seus enemics va ser cruel i despietat i l’empalament era el seu sistema preferit d’execucció.

La figura de Dràcula ha estat la protagonista de moltes versions cinematogràfiques al llarg de la història, però fins ara mai ningú n’havia explicat l’origen. Mentre esperem la incorporació d’aquesta nova versió al nostre fons us recomanem alguns dels títols sobre aquest personatge que podeu trobar a l’Àrea d’audiovisuals:
X

El poder de la sangre de Drácula de Peter Sasdy
Drácula de Bill Eagles
Drácula de Terence Fisher
Drácula: pages from a virgin’s diary de Guy Maddine
Drácula de Bram Stoker dirigida per Francis Ford Coppola
Drácula contra Frankenstein dirigida per Jesús Franco

X

I també podeu conèixer els secrets de Vlad Tepes amb els dvds:

Drácula, misterios del pasado: claves secretas del Vampiro inmortal
Mundos perdidos: secretos de la història

Quina versió us ha agradat més? Dels actors que han fet de Dràcula, quin creieu que l’ha interpretat millor? Béla Lugosi, Christoffer Lee, Jhon Carradine, Gary Olmand…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s