La sala de préstec us recomana…

… la novel·la La vida secreta de las abejas, de l’autora Sue Monk Kidd.

La història ocorre a la Carolina del Sud del 1964, en una època de grans tensions racials. La Lily, una jove de 14 anys i òrfena de mare, viu en una granja juntament amb el seu pare, amb qui no té bona relació. Viuen amb una criada negra, la Rosaleen, que és la única amiga de la Lily i, de vegades, també és com una mare per a ella.

La Lily és una noia desperta i amb molta determinació degut a la difícil relació que manté amb el seu pare i el fet d’haver perdut la seva mare en el moment de néixer.

Un dia la Rosaleen és atacada i humiliada per uns homes pel sol fet de ser negra i de voler votar en unes eleccions, així que la Lily, impacient per començar una nova vida, li proposa que s’escapin juntes. La seva fugida les porta fins a la casa de tres germanes negres molt excèntriques, l’August, la May i la June, que es dediquen a l’apicultura. Viure amb aquestes 4 dones fa que la Lily s’enfrenti amb els fantasmes del passat i busqui el seu lloc al món.

Es una novel·la amb una lectura senzilla i de ritme fluid, on les pàgines plenes de sentiment no se li faran pesades a un lector que busca una novel·la ràpida i àgil.

“Alargué la mano y seguí el contorno del corazón de la Virgen negra con el dedo. Allí parada, con los pétalos entre los dedos de los pies, oprimó la palma de la mano con fuerza sobre su corazón.
– Vivo en una oscura colmena y tú eres mi madre – le dije -. Eres la madre de millares”.

La podeu trobar a la Sala de Préstec en castellà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s