En marxa eBiblio Catalunya! La plataforma de préstec de llibres digitals

Aquest passat dilluns dia 8 de juny de 2015 ha entrat en funcionament eBiblio Catalunya, el nou servei de préstec gratuït de llibres electrònics.

La plataforma permet agafar en préstec les principals novetats editorials en format de llibre electrònic per a la seva lectura en diferents dispositius, entre ells: ordinadors de taula, portàtils, tauletes, mòbils o lectors de llibres electrònics.

El nou servei comptarà amb una col·lecció inicial de més de 1500 títols d’obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques. Aproximadament 50% en català  i 50% en castellà.

Per fer ús d’eBiblio només caldrà disposar del carnet d’usuari de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. El carnet es pot demanar  a qualsevol biblioteca. Per poder accedir a eBiblio, l’adreça electrònica haurà de figurar obligatòriament entre les dades que s’incloguin en la sol·licitud. Un cop un usuari demani un llibre electrònic en préstec, disposarà de 21 dies per a llegir-lo.

La lectura dels llibres electrònics es podrà realitzar de dues maneres.

  • Mitjançant la reproducció en temps real (streaming), a través de qualsevol navegador d’un ordinador personal o del navegador d’altres dispositius (tauleta, telèfon intel·ligent). A través de l’aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android i properament per a IOS cada usuari es podrà descarregar l’aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a internet.
  • Mitjançant la descàrrega, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers) compatibles amb DRM d’Adobe. Per poder-los llegir es requerirà instal·lar l’aplicació gratuïta Adobe Digital Editions i disposar d’un compte Adobe ID. Es podran llegir els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d’Adobe ID.

Es pot accedir a la plataforma e-biblio des de l’adreça http://catalunya.ebiblio.cat/.

Més informació aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s