La Guerra Civil al Montsec, recomanació de l’Àrea local

Des de fa unes setmanes podeu trobar a l’Àrea local de la Biblioteca l’obra de l’historiador Ferran Sánchez Agustí  La Guerra Civil al Montsec, editada per Pagès Editors.

Ferran Sánchez Agustí és autor de llibres imprescindibles pel coneixement del món de la Guerra Civil  i els maquis a Catalunya i a les valls del Pirineu Oriental  i Central.

El llibre que us recomanem recull fets bèl·lics ocorreguts al cel i sobre la terra compresa entre els rius Noguera Pallaresa i Segre; des del cap de pont d’Isona al cap de pont de Balaguer; entre Anya i la Sentiu de Sió; de Fontllonga a Ponts; narra assassinats, desaparicions, tragèdies, represàlies dels uns i captiveris dels altres, en forma de testimonis inèdits.

Es tracta d’un maó d’història global amb un bé de Déu d’il·lustracions, relacions de caiguts en el camp de l’honor, víctimes col·laterals i un apèndix d’enorme interès general sobre aspectes escassament investigats de la rereguarda republicana com són els camps de concentració d’Ogern, Clariana, els Omells de na Gaia i una aproximació a les rutes d’evasió, especialment cap a Andorra. Així mateix explica les expedicions d’aquells que temien per la vida, no volien anar al front per por de morir o buscaven passar-se a l’enemic per raons ideològiques.

Vine a consultar-lo o a buscar-lo per endur-te’l a casa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s