Recomanació de l’Àrea Local

Avui us recomanem una de les últimes novetats que hem incorporat al fons de la Sala local i que no us podeu perdre!

Els Moviments socials contemporanis: treball, solidaritat i lluita a les terres de Lleida, és una obra escrita per Enric Vicedo Rius i Jordi Soldevila Roig, dos historiadors en la recerca i estudi del món rural, i editada per l’editorial Pagès.

Aquest llibre ens fa un recorregut pels moviments socials de la regió de Lleida i la seva història. El món rural contemporani a Ponent es caracteritza per la constant lluita de les famílies pageses per aconseguir una millora de les condicions de vida. Malgrat els canvis produïts al segle amb el pas de la societat senyorial a la societat capitalista, les solidaritats pageses sempre s’han organitzat per defensar els seus interessos.

Amb relació als moviments socials contemporanis en l’àmbit urbà, hi destaca especialment l’obrerisme i les revoltes antimilitaristes. Al llarg del segle i en sintonia amb la penetració del liberalisme, s’estenen diverses revoltes favorables a la democratització política.

El trobareu a la 2a planta. No us el perdeu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s