El documental del mes: Síria, una història d’amor

El 6 de juny a les 18h projectarem el documental del mes Síria: una història d’amor, escrit i dirigit per Sean McAllister. Podreu veure’l en versió original en anglès, àrab i francès, i subtitulat en català.

AF-A0-catL’Amer va veure la Raghda per primer cop fa 20 anys, a la presó. L’havien apallissada i tenia la cara plena de sang. Van començar a parlar a través d’un petit forat que van fer a la paret que separava les seves cel·les. Es van enamorar i quan van sortir de la presó van formar una família. El 2009, la Raghda torna a estar empresonada per motius polítics i l’Amer ha de cuidar tot sol dels seus 4 fills.L’alliberament inesperat de la Raghda coincideix amb l’esclat de la Primavera Àrab a Síria i la intensificació de la repressió sobre els activistes polítics.

Detenen Sean McAllister, director de la pel·lícula, i la família marxa al Líban amb la intenció de buscar asil polític a França. McAllister segueix la seva història durant cinc anys, en els quals la impotència de la Raghda quan veu el patiment del seu país des de la distància es fa insuportable. L’exili erosiona la relació de la parella i els condueix cap a una situació delicada que implica escollir entre l’amor, la revolució i la família.

El documental ha estat premiat i nominat diverses vegades: Secció Oficial DocsBarcelona – Catalunya, 2016; nominació a Millor Documental British Independent Film Awards – Regne Unit, 2015; nominació a Millor Documental European Film Awards – Europa, 2015,n Gran Premi del Jurat Sheffield Doc Fest – Regne Unit, 2015.

Us esperem a la sala de projeccions (planta baixa) de la biblioteca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s