La filla estrangera, de Najat El Hachmi

Najat El Hachmi és una escriptora catalana nascuda a Nador, Marroc, l’any 1979. Als 8 anys va arribar a Vic, on va començar a escriure amb tant sols 12 anys.
Ha publicat 4 obres: Jo també soc catalana, La Caçadora de cossos, L’Últim patriarca amb la que va rebre el Premi Ramon Llull de novel•la l’any 2008 i el seu últim llibre, La filla estrangera, que va guanyar el Premi Sant Joan de narrativa el 2015 i el Premi Barcelona de Literatura en llengua catalana.

Collage Najat El HachmiLes protagonistes de les seves novel·les són dones d’origen marroquí que viuen en una petita ciutat catalana i que passen per moments difícils. A La Filla estrangera ens planteja els problemes d’una noia que viu amb la mare i a qui la família marroquina ofereix un cosí en matrimoni. Ella accedeix a casar-s’hi mentre ens mostra el seu neguit i ens exposa les semblances i diferències amb la seva mare, que ha hagut de tirar endavant tota sola des que va arribar a la ciutat d’interior on viuen.

El llibre ens fa reflexionar sobre els temes que afecten a les dones immigrants en el nostre país: ser o no ser d’un lloc, sentir-se del lloc on es viu o del lloc d’on vens, les limitacions que es troba per ser dona i immigrant, el masclisme, el patriarcat, les oportunitats…

Com ens diu la pròpia autora: “Continuaré escrivint sobre dones que estan en conflicte i en procés de repensar-se -avança-. Cada vida és única. El pitjor que podem fer és generalitzar”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s