El documental del mes

Després del període de vacances, reprenem @ElDocumentaldelMes, que es projectarà el pròxim dia 12 de setembre a les 18h., amb el títol: A Good American. El preu de la nostra seguretat, escrit i dirigit per Friedrich Moser.

A_Good_AmeEl documental està ambientat al final de la guerra freda, on el matemàtic Bill Binney va rebre l’encàrrec de liderar un equip de l’Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units (NSA) per crear un revolucionari programa de vigilància. El programa ThinThread seria capaç d’interceptar qualsevol senyal electrònica, filtrar-la per objectius i oferir els resultats a temps real sense envair la privacitat.
El sistema era perfecte, només tenia un problema: era massa barat. Tres setmanes abans de l’atemptat de les Torres Bessones, el programa es va suspendre. Després de l’11 de setembre, comença la política de vigilància massiva de les comunicacions privades dels ciutadans i Binney abandona l’NSA. El seu programa hauria pogut evitar l’atac terrorista al World Trade Center i, no només això, ja que també podria haver acabat amb l’acumulació innecessària de dades que impedeix als governs del món ser realment efectius en la seva lluita contra el terrorisme.

A quin preu hem de pagar el nostre dret com a ciutadans a ser protegits?

El documental ha estat nominat i premiat diverses vegades: CPH:DOX – Dinamarca, 2015; DOC NYC – Estats Units, 2015; Palm Springs IFF (Millor pel•lícula) – Estats Units, 2015; IFF Rotterdam – Països Baixos, 2015; Festival Millenium Bruxelles – Bèlgica, 2015.

Us esperem a la sala de projeccions (planta baixa) de la biblioteca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s