Recomanació literària: Tu no ets una mare com les altres, d’Angelika Schrobsdorff

Angelika Schrobsdorff va néixer el 24 de desembre de 1927 a Friburg de Brisgòvia (Alemanya). Va viure a Berlín, Bulgària, París, Munic, Israel i l’any 2006 va tornar a Berlín on va morir el juliol de 2016. Era una de les escriptores alemanyes més importants de la literatura del seu país, va ser autora de deu novel·les i dos llibres de contes que van marcar la narrativa alemanya de la segona meitat del segle passat.

En aquest llibre, una biografia que es llegeix com una novel·la, ens trobem amb l’Else, la fascinant mare de l’autora, una nena jueva i alemanya, inconformista i alegre, que és capaç d’alliberar-se del conservadorisme burgès de la seva família per viure la seva vida a la seva manera. Coneixerà tres homes, no jueus, amb els què viurà tres amors apassionats i profunds i amb els què tindrà tres criatures, una amb cada un d’ells. Però no només descobrirem la vida de l’Else, sinó que coneixerem una societat que va viure un dels moments més apassionats, convulsos i contradictoris de tota la seva història.

2017-02-22-recomanacio_sala_prestecAngelika Schrobsdorff mostra com la seva mare i molts dels que l’envoltaven van ignorar l’assetjament del nazisme, no van voler veure l’Holocaust que s’acosta i van seguir vivint en la seva bombolla.

Segons l’Angelika, la seva mare era una «dona meravellosa amb una fam de viure increïble, que sempre feia les coses com ella volia, a la seva manera». «La meva mare era tan complicada com un trencaclosques de mil peces, i jo vaig haver-ne de reunir tots els fragments i encaixar-los». «En aquell món nazi els meus pares van fer de tot, tonteries de tota mena per mantenir-me allunyada del que passava. Creien que era el millor per a mi i jo no els guardo cap rancor. Entenc que ho fessin. Ells també estaven molt trastornats i no volien que aquella criatura tan sensible sabés tot el que estava passant. Em van aïllar de tot».

Trobareu aquest llibre a la Sala de préstec.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s