Els clàssics del cinema de terror t’esperen!

Les primeres produccions del gènere cinematogràfic de terror daten als voltants de l’any 1910 amb la pel·lícula “Frankenstein d’Edison”, que va suposar la carta de presentació d’escriptors com Mary W. Shelley o Edgar Allan Poe.

A les dècades dels 1920-1940 es començaren a realitzar algunes de les pel·lícules de terror que han arribat fins als nostres dies i que encara recordem, com ara “Nosferatu” de Murnau (1922), “Drácula” i “El Doctor Frankenstein” (1931), “Los Crímenes del Museo de Cera” (1933) o bé “El Hombre Lobo” (1941).

Els anys 50 i 60 es van caracteritzar sobretot pel tractament de temes més socials i científics, i també per introduir la ciencia-ficció en els seus relats. D’aquesta època podem destacar pel·lícules com “La Momia” (1959), “La Semilla del Diablo” (1968) o qualsevol de les obres de Hitchcock portades al cinema.

Cap als anys setenta i vuitanta hi va haver un retorn al gòtic més clàssic, així que títols com “La Matanza de Texas”(1974), “El Exorcista” (1973) o “Carrie” (1976) foren de les més vistes i més ben valorades pels espectadors.

D’altra banda, les seqüeles també es posicionaren com a protagonistes al llarg dels vuitanta i ens deixaren títols com “El Resplandor” (1980), “Pesadilla en Elm Street” (1984) i “Poltergeist” (1982).

pel·lícules de terror de la Sala d'Audiovisuals

A la Sala d’Audiovisuals hem preparat una selecció de les pel·lícules més representatives del gènere.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s