Els arbres a la Sala Infantil

Ara que arriba aviat l’estiu resulta impossible imaginar aquesta estació sense arbres. Els arbres, que ja habitaven la terra molt abans que l’ésser humà hi aparegués, han estat sempre estretament lligats a la nostra vida i a la nostra història. Els lectors sempre ens hem sentit encuriosits pel món màgic dels arbres. Serà que sempre tenim presents les nostres “arrels”.

Ells sovint han estat presents i són font d’inspiració, en nombrosos relats, contes, llibres i han estat considerats un símbol per a moltes cultures i civilitzacions.

Des de l’Àrea infantil us recomanem dos llibres de ficció on l’element arbre es converteix en el protagonista de la història:

Ruth Brown. L’arbre vell. Barcelona: Joventut

En aquest meravellós conte amb un gran desplegable entenem l’arbre com a refugi i amagatall d’un grup d’animals que treballen per aconseguir salvar casa seva: l’arbre.

 

GIONO, Jean. El hombre que plantaba árboles. Palma de Mallorca : José de Olañeta.

En aquest conte se’ns narra la història d’un pastor tranquil i solitari que es dedicava a plantar cada dia molts arbres. En el pas del temps, aquella comarca àrida i desolada on vivia va esdevenir fèrtil i prospera.

Aquest fet insòlit i absurd ens demostra que l’arbre millora en general la nostra qualitat de vida i el nostre entorn. Els Arbres són font de riquesa per tots nosaltres i per això els hem de cuidar.

I un llibre de coneixements que ens ajudarà a conèixer-los millor:

Burnie, David, Árboles : de la semilla al imponente bosque Barcelona : Oniro

Llibre de coneixement molt atractiu i didàctic sobre que cal saber dels arbres del nostre entorn. Les il·lustracions afinades acompanyen totalment al text i fan que el llibre sigui molt accessible per a totes les edats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s