Recomanació sala Audiovisuals: Androides i robots en la ciència-ficció

El gènere de la ciència-ficció es caracteritza per la creació de personatges artificials mecànics, d’éssers robotitzats, humans biotecnològics, androides o cíborgs.

La primera representació d’aquest tipus de personatges la trobem a la pel·lícula “Metròpolis” (1926, Fritz Lang), encara que als films “El Golem” (1920) o “El Doctor Frankenstein” (1931) ja es començava a entreveure la idea primitiva d’aquest imaginari de personatges creats artificialment.

Però no va ser fins a unes dècades més tard quan neix “THX 1138″ (George Lucas, 1971), el robot-cowboy de la pel·lícula “El Mundo del oeste” (1973) i “Terminator” (1984), on per primer cop apareixen personatges artificials a meitat de camí entre la biologia natural i la tecnologia cultural.

Al llarg de la història del gènere de la ciència-ficció han estat molts els personatges sorgits artificialment, i a la Sala d’Audiovisuals us hem preparat una selecció de les millors pel·lícules sobre aquest tema.

No us les perdeu, us hi esperem!

Save

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s