Recomanació de l’Àrea Juvenil… L’home dels records

Des de l’Àrea Juvenil volem recomanar-vos una saga de quatre llibres de l’apartat de novel·la fantàstica perquè és el gènere que més agrada entre els adolescents.

Actualment, n’hi ha tres de publicats i els tenim en el nostre fons per tal que us les pugueu emportar en préstec. El primer volum “L’home dels records” és el que us recomanarem.

La història tracta sobre un nen d’11 anys, en Jonàs, que viu en una comunitat, un lloc on tot és perfecte. Una societat on no existeix ni la pobresa, ni l’atur, ni els conflictes ni la delinqüència. Com podeu veure no hi ha cap dels problemes que existeixen actualment en la nostra societat. Allà tot està controlat, tot està escrit. Us ho imagineu?

Tothom qui hi viu en aquesta comunitat segueix unes normes marcades per una comissió que tot ho veu, que tot ho controla: les parelles, la professió, els nadons etc..

Sabeu quina professió té en Jonàs? Això no ho explicarem, només us direm que ell té una missió professional que ha de complir.

Quan comences a llegir el llibre sembla que ens trobem davant d’una societat “ideal”, una societat sense pobresa, sense desigualtats… i fins aquí tot perfecte. Però quan la història avança, ens adonem que la societat que l’autor ens descriu es indesitjable, ja que les persones que hi viuen no tenen dret ni a l’amor, ni a les emocions, ni als sentiments. No poden establir cap mena de lligam familiar. En definitiva, no poden ésser diferents un de l’altre. Creieu que en Jonàs ho serà?

I llavors mentre llegeixes el llibre et preguntes si s’assembla el nostre món en alguna cosa al d’aquesta comunitat… Si llegiu el llibre podreu treure les vostres conclusions!

Bona lectura.

Save

Save

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s