Recomanació de l’Àrea Local: “Tenien nom”

Des de l’Àrea de Col·lecció local de la Biblioteca Pública de Lleida us recomanem el Llibre: “Tenien nom: víctimes de la repressió franquista a les Terres de Lleida (1938-1963)“. Obra de Conxita Mir Curcó, Gabriel Ramon Molins i Albert Rafael Cots. Editat per Edicions Pagès.

Tenien nom mostra la voluntat de recuperar la memòria de tantes persones anònimes perseguides i avaluar l’abast del patiment i de la desmobilització que el règim instituí tant sobre els republicans com sobre la societat en sí mateixa.

S’ofereix per primera vegada els noms dels més de deu mil lleidatans, residents a la província, processats en consell de guerra o afectats per alguna de les diligències. S’hi afegeixen els que foren jutjats com a dissidents polítics, passaren a l’exili sud-americà o acabaren deportats en algun camp nazi.

Obra àmpliament documentada que té com objectiu remarcar la repressió feixista entorn del concepte “repressió múltiple”.

Conxita Mir Curcó és professora d’història contemporània de la UdL. Els seus primers treballs els dedicà a l’anàlisi del caciquisme polític i comportaments electorals dels anys de la Restauració i la Segona República.

Gabriel Ramon-Molins és llicenciat en història (UdL), Màster interuniversitari en Història Econòmica (UB-UAB-UZ), àmbit en el qual realitza la seva tesi doctoral. Col·laborador en les recerques endegades al Departament d’Història de la UdL sobre violència política i ruptura social des de l’esclat de la Guerra Civil de 1936-1939.

Albert Rafael Cots és llicenciat en història (UdL) i està realitzant el Màster en Història del Món (UPF). Al mateix temps que ha col·laborat en la realització d’aquesta obra, ha encetat una línia de treball sobre les polítiques de desenvolupament en el segle XX.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s