L’Àrea Audiovisuals us recomana…

Aquest mes des de l’Àrea Audiovisual us volem recomanar tres documentals guanyadors de molts premis i festivals.

Teoría sueca del amor

El tòpic defineix Suècia com un model de societat perfecta amb una altíssima qualitat de vida. Però realment és un país feliç? És possible que la societat més autònoma i independent del món estigui insatisfeta?
Sense la necessitat de demanar ajuda ni favors, el contacte humà queda reduït a la mínima expressió. Cada cop hi ha més mares solteres que tenen fills amb inseminació artificial. El nombre de gent que mor sola augmenta any rere any.

Erik Gandini explora l’estil de vida suec amb sentit de l’humor reflexionant sobre com una vida segura i fàcil pot convertir-se en una existència buida i solitària.

Dentro del armario
Sophia Luvarà fa un retrat íntim de la lluita de l’Andy i la Cherry per satisfer les expectatives dels seus pares en una societat xinesa on l’homosexualitat és inacceptable.
L’Andy, un arquitecte d’èxit que viu a Xangai, decideix sortir de l’armari. El seu pare, avergonyit i decebut, li reclama que es casi amb una dona per mantenir l’honor familiar; la Cherry, casada amb un homosexual, pretén adoptar un fill per complir amb les exigències de la seva mare de mantenir les aparences socials.

Blackfish
El documental parla sobre les conseqüències de mantenir animals tan grans i intel·ligents en captivitat. Reuneix imatges impactants i entrevistes per explorar l’extraordinària naturalesa de les orques, el tracte que reben quan estan en captiveri, la vida dels ensinistradors i les pressions de la indústria dels parcs aquàtics.
Tilikum és una orca que es va veure involucrada en la mort de tres persones durant la seva vida en captiveri. La seva història comença amb la seva captura a la costa d’Islàndia el 1983, l’assetjament que va patir dels seus companys de captiveri i les hores que va passar en tancs foscos, el que, segons Gabriela Cowperthwaite (directora del documental), va contribuir a la seva agressivitat.

No deixeu de passar per la secció dels documentals on en trobareu molts més que us interessaran!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s