La biblioteca acull l’exposició 16 personatges que meravellen i… Miguel de Cervantes

Recrear l’obra literària de Miguel de Cervantes a través dels seus personatges i difondre la riquesa de la seva creació és el que Acción Cultural Española (AC/E) pretén amb l’exposició itinerant 16 personatges que meravellen i… Miguel de Cervantes, que, des del 19 de gener i fins al proper 31 de març de 2018, es podrà visitar al Claustre de l’Hemeroteca de la Biblioteca Pública de Lleida.

La mostra, sota el comissariat de Rosa Navarro Durán, catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de Barcelona, i amb Pedro Moreno (Premi Nacional de Teatre el 2015) com a dibuixant dels figurins dels personatges de Cervantes, ha estat produïda per Acción Cultural Española i coorganitzada amb la Biblioteca Pública de Lleida per introduir-nos al món de ficció de Cervantes i convidar-nos a llegir les seves obres.

En l’exposició, els personatges dels llibres cervantins es van presentant a través de nou mòduls llibre mitjançant imatges i paraules; són ells els que tracen el recorregut de la seva obra, són les seves creacions literàries les que dibuixen la immensa figura de Miguel de Cervantes en la història. Per això, els protagonistes de la mostra són els seus propis ens de ficció, però sense oblidar el seu creador.

16 personatges que meravellen i… Miguel de Cervantes es converteix en un lloc màgic i literari, amb jocs de miralls, un espiell, flascons de vidre, un laberint de cartes, llunes minvants, unes ulleres estranyes, ovelles i peixos, una pluja de monedes i, sobretot, màscares, moltes màscares. I tot a la vista de tots i en homenatge al seu creador, el gran Miguel de Cervantes.

L’acte d’inauguració de l’exposició serà el divendres 19 de gener a les 13 h. A la tarda, a les 18.30 h, tindrà lloc la conferència “Un paseo por Cervantes de la mano de sus personajes”, a càrrec de Rosa Navarro Durán, comissària de l’exposició. Navarro és catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de Barcelona, on exerceix la docència des de l’any 1969. És especialista en literatura espanyola de l’Edat d’Or i adaptadora de textos clàssics per a infants i estudiants.

Us hi esperem!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s