L’Àrea de Préstec us recomana… En Riquet el del plomall d’Amélie Nothomb

Aquesta és la tercera vegada que l’Àrea de Préstec us recomana un llibre de l’escriptora belga Amélie Nothomb i no és estrany ja que, a banda de ser una autora que ens agrada moltíssim, és tant prolífica que és capaç d’escriure tres novel·les a l’any encara que només en publiqui una.

Com va fer amb Barbablava amb En Riquet el del plomall Amélie retorna als contes clàssics i transforma el conte de Perrault per convertir-lo en una faula moderna, en una història d’amor amb final feliç. Segons ella, el conte és el gènere ideal i amb el que se sent més a gust i les històries d’amor felices estan gairebé prohibides en literatura.

En Déodat és el nadó més lleig del món i la Trémière és una nena amb una bellesa captivadora. En Déodat gaudeix d’una ment privilegiada i a la Trémière li falta enginy. Dos personatges marcats pel físic i per l’intel·lecte que, gràcies al amor que els uneix, descobriran junts que poden desafiar el món i la hipocresia de l’elogi a la diferència.

En Riquet del plomall és una nova mostra del talent inesgotable de l’escriptora belga, un nou pas de rosca enginyós, poètic i crític a un conte de fades de tota la vida. En paraules de l’autora, “l’art té una tendència natural a concedir un lloc de privilegi al que és extraordinari.”

Podeu trobar aquest títol a l’Àrea de Préstec, primera planta i més llibres de l’autora a http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/search*cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s