L’Àrea de Préstec us recomana… Sweet sixteen d’Annalise Heurtier

Amb aquesta novel·la l’autora ens transporta a l’Arkansas de 1954, just en el moment que el Tribunal dels Estats Units va declarar inconstitucional la segregació racial a les escoles públiques.

Els protagonistes són nou estudiants negres escollits per formar part d’un programa d’accés i integració al prestigiós institut Central de Little Rock, al sud del país. Nou adolescents negres, d’entre 14 i 17 anys, que hauran d’estudiar entre 2.500 adolescents blancs.

El dia a dia del curs escolar està marcat per la intolerància i la violència, no només pels estudiants blancs, sinó també per part dels seus pares i mares, de professors i de polítics. La lluita dels nou adolescents deixa entreveure els problemes racials que succeïen a mitjans dels anys 50 arreu del país.

L’estil de la narració ens fa entrar de ple en la lectura, experimentant emocions de ràbia i injustícia a parts iguals; però també ens perseguiran sentiments de valentia, amistat i coratge.

Basada en fets reals, actualment aquells nou estudiants són reconeguts com a actors decisius de la lluita del moviment pels drets civils, han rebut la Medalla d’Or del Congrés (1999), i van ser convidats per Barack Obama a assistir a la seva investidura com a President dels EEUU l’any 2008.

Sweet sixteen opta al 23è. Premi de Literatura “Protagonista Jove”. Trobareu més informació aquí: https://www.clijcat.cat/Protagonista-Jove-Inscripcio-i-Bases.

Us recomanem aquesta novel·la que podeu trobar a l’Àrea de Préstec.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s