L’Àrea infantil recomana… “Un tresor a la neu”

McSwigan, Marie. Un tresor a la neu. Barcelona: Viena, 2017. A partir de 10 anys.

No totes les històries que trobem en els llibres són inventades. N’hi ha que estan basades en fets reals. Aquesta n’és una que ens situa en plena II Guerra Mundial.

Què va passar l’hivern de 1940 a Noruega? Els soldats alemanys van ocupar tot el país. Peter, el protagonista, viu en un poblet molt petit molt a prop del cercle polar àrtic. És en aquest indret on comença una aventura trepidant, entretinguda i farcida de moltes aventures: una colla de nens transportaran clandestinament lingots d’or amb els seus trineus, un vaixell camuflat en un fiord aconsegueix portar l’or noruec als Estats Units, els carrers infestats de soldats Alemanys provoquen situacions difícils de portar amb normalitat, etc…

D’una forma molt divertida i amena ens endinsem en una època complicada, clandestina, plena de pors i amenaces. Un cop més, però, la valentia i la complicitat d’un país ocupat triomfa davant totes les adversitats.

Us recomanem la seva lectura perquè us permetrà conèixer fets que van passar i que sense haver-los viscut directament us mostraran altres realitats que us ajudaran, sens dubte, a ser millors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s