L’Àrea Local us recomana…

El 2012 es va publicar el llibre Els Pobles perduts  amb què en Xavier Cortadellas i la Judit Pujadó, com a coordinadors de l’obra i amb la col·laboració de diversos autors com Marta Alòs, Marcel Fité i Isabel Olesti, ens delectaven amb la descripció de 30 indrets oblidats de Catalunya.

Aquests espais que havien anat quedant abandonats amb el temps, característics del medi rural, són pobles que encara es troben en la memòria d’algunes persones i, que per tant, d’alguna manera segueixen amb vida.

El 2014 apareix al mercat un nou volum que porta per títol Els Pobles oblidats, la descripció d’una vall i 29 viles abandonades de Catalunya.

De la mà de diferents escriptors, nascuts a diferents comarques catalanes per tal de reflectir les paraules i les maneres de cada terra, es fa un recorregut per trenta pobles abandonats per conèixer el passat més immediat i el present de cadascun d’ells, pobles vius en el record de molta gent.

Aquest any 2018 edicions Sidillà, dins de la col·lecció la Talaia, publica un nou títol, Els Pobles perduts del Pirineu català i aranès. Aquest llibre ens permet conèixer aquells petits pobles del Pirineu, la seva gent, la forma de vida dels seus habitants, costums, llegendes…

Tres títols que enllacen entre si i fan un repàs a la memòria de molta gent, records on s’hi barregen alegries, tristeses i tot un grapat de sentiments.

Els podeu trobar tots tres a la Sala de col·lecció Local. Us hi esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s